Brama este un teatru alternativ, fiind fondat de Daniel Jacewicy şi având sediul în oraşul Goleniów, unde au avut loc o serie de spectacole şi proiecte de artă. Pentru mulți ani teatrul Brama a reușit să realizeze un mediul vibrant în viața teatrală a Goleniovului. Cu toate acestea, Brama aduce la laolaltă un număr mare de persoane tinere energice şi creative, ale căror individualitate nu se potrivește cadrul unui oraș mic. Deși Goleniow este orașul natal al teatrului şi a majoritatea actorilor, muzicienilor şi a prietenilor, teatrul petrece mare parte din an în turneu, având spectacole atât în Polonia cât şi în străinătate.

Teatrul Brama are deasemenea o rezidenţă permanentă în satul Stryelewo, unde recitale, piese de teatru şi proiecte de artă au loc. În 2000, primăria Golenióului a dat Asociaţiei Brama rezidenţă în satul Danowo (la 10 km de Golenió) pentru scopul muncii lor.

Teatrul Brama a fost o pretzenţă artistică în Polonia încă din 1996. Până în momentul de faţă, mii de oamenii au luat parte în activităţiile teatrului, implicându-se în dezvoltarea unui teatru alternativ în tară, promovarea teatrului, activiţăţi teatrale şi în educaţia artistică a comunităţii.

Două teatre significante s-au născut din Teatrul Brama, şi sunt retzidente, în Maszewo (Teatrul Krzyk) şi Stepnica (Teatrul w Krzywym Zwierciadle). Aceste teatru conduc activităţii în cooperare cu Brama. Ele atestă nu doar caracterului Brama, abele teatre ş-au dezvoltat din aceaşi sursă, dar de asemenea din caracterul local.